ورق استیل ۳۴۷ دارای عناصری مانند تانتالیوم و نیوبیوم است که انواع آن نیکلدار آستنیتی و کروم می باشد. این نوع استیل در سازه هایی استفاده می شود که در هنگام ساخت و تولید، نیاز است که حتما جوشکاری صورت گیرد. نکته ی دیگر اینکه علاوه بر انجام جوشکاری، بعد از آن هم این نوع استیل را نمی توان آنیل کرد.
ورق استیل ۳۴۷ در قطعاتی که به صورت فاصله دار سرد و گرم می شوند نیز کاربرد دارد، دمای این سرد و گرم شدن معمولا بین 870 و 425 درجه سانتی گراد است. وجود عناصری مانند : تانتالیوم و نیوبیوم در این فلز سبب از بین بردن رسوبات کاربید می شود. این امر خوردگی بین دانه ای را بسیار کم می کند.
ورق استیل ۳۴۷ هم مانند 348 زمانی غیر مغناطیسی هستند که در حالت آنیل باشند. حالت مغناطیسی در این فلز زمانی رخ می دهد که کار سرد شده باشد. بطور کلی وجود آنیل در این نوع فلز باعث انعطاف زیاد آن شده و امکان تغییر شکل به روش های تجاری میسر خواهد بود. یک دسته از فلزات سری 347 سلنیوم دارند که این امر قابلیت ماشینکاری را به 65% می رساند.
ترکيب شيميايی استیل ۳۴۷ – فولاد زنگ نزن آستنیتی ۳۴۷
ورق استیل ۳۴۷ از ترکیب عناصری ساخته می شود که این عناصر عبارتند از :
- آهن Fe : در حد تعدل
- کروم Cr: 17/00-19/00
- نیکلNi : 9/00-13/00
- منگنزMn : 2/00
- سیلیکونSi : 1/00
- کربنC : 0/08
- فسفرP : 0/05
- گوگردS : 0/03
خواص مکانیکی ورق استیل ۳۴۷ – فولاد زنگ نزن آستنیتی ۳۴۷
- استحکام کششی : 655 MPa
- استحکام تسلیم : 276 MPa
- درصد تغییر طول در 50 متر : 45
- مدول الاستیک : 193 GPa
- سختی : 160 HB
خواص فیزیکی ورق استیل ۳۴۷ – فولاد زنگ نزن آستنیتی ۳۴۷
- ظرفیت گرمایی ویژه : 460 J/mol.°C
- نقطه ذوب : ºC 1510-1425
- مقاومت الکتریکی : (m.Ωn)730
- چگالی فولاد 347 : 7/7 g/cm3
مقاومت به خوردگی ورق استیل ۳۴۷
ورق استیل ۳۴۷ و فولاد 304 دارای مقاومت یکسان هستند. از این رو استیل 347 بدون اینکه خراب و پوسته پوسته شود در دمای 900 ºC قابل استفاده است. بهتر است از این فلز در دمای بیشتر از ºC 870 برای کاربرد غیر پوسته استفاده نشود.
- تيزاب سلطانی : نامناسب
- هيدروژن سولفيد (H2S) : خوب
- اسيد فرميک (HCOOH) : خوب
- اسيد استيک (CH3COOH) : خوب
- کلر (–Cl) : خوب
- آب دريا (3/5%NaCl) : وابسته به شرایط
- اسيد هيدروفلوئوريک (HF) : نا مناسب
- اسيد هيدروکلريک (HCl) : نا مناسب
- اسيد سولفوريک (H2SO4) : خوب
اسيد نيتريک (HNO3) : تا غلظت 50% در دمای اتاق و دمای جوش: خیلی خوب – در غلظت 50% و دمای جوش: خوب – غلظت بالای 50%: قابل قبول - اسيد فسفريک (H3PO4) : خوب (غلظت بالای 45% در دمای جوش مقاومت به خوردگی را کاهش میدهد)
خواص حرارتی و اکسیداسیون ورق استیل ۳۴۷
ورق استیل ۳۴۷ دارای خواص حرارتی است که در این قسمت به بیان آنها می پردازیم.
وجود عناصری مانند : تانتالیوم و نیوبیوم در این فلز، سبب از بین بردن رسوبات کاربید می شود. این امر خوردگی بین دانه ای را بسیار کم می کند.
- ضریب انبساط (m.K/µm) : 16/6
- ضریب هدایت حرارتی فولاد 347،W/m.K: 16/1
- حداکثر دمای کاری فولاد 347 : پیوسته : 900 ºC – نا پیوسته : ºC 815
از جمله ویژگی های ورق استیل ۳۴۷ می توان به نگیر بودن ، مقاومت در برابر خوردگی و مقاومت در برابر حرارت اشاره کرد.
کاربرد ورق استیل ۳۴۷
این ورق در صنایع مختلفی استفاده می شود که عمده ترین آنها عبارتند از :
- صنایع غذایی و دارویی
- صنایع بدنه هواپیما و هوا و فضا
- صنایع نفت و گاز و پتروشیمی
- تجهیزات گرمایی کوره و پوسته بویلر
- تجهیزات فرآیندهای شیمیایی و دیواره های ضخیم جوشکاری
شکل دهی ورق استیل ۳۴۷
ورق استیل ۳۴۷ را می توان به روش فورج به خوبی تغییر شکل داد اما استقامت این فولاد در مقایسه با فولاد کربنی خیلی بالا تر است. بنابراین برای شکل دهی نیاز به ضربات مهلک تری نسبت به کربنی است. در کل برای فرم دهی فولاد های زنگ نزن آستنیتی گروه 300 دو یا سه برابر انرژی بیشتری لازم است.
استیل 347 برای فورج شدن به دمایی بین 930 الی 1260 درجه سانتی گراد نیاز دارد و در نهایت بدون معطلی در هوا سرد می شود. انتخاب دما و شرایط فورج به شرح زیر است :
- کشش عمیق، نورد، اکستروژن (دمای مورد نیاز 1260 درجه سانتی گراد)
- فورج نهایی، پرچ کاری گرم (دمای مورد نیاز 1200 درجه سانتی گراد)
- بازکوبی و پرچ کاری گرم، سکه زنی (دمای مورد نیاز 1120 درجه سانتی گراد)
ورق استیل ۳۴۷ اگر در حالت آنیل باشد بسیار نرم و منعطف می شود. بطور کلی این آلیاژ برای کار سرد به نسبت استیل 304 به نیروی خیلی زیاد تری نیاز دارد. استیل ۳۴۷ قابلیت کشش، پرچ کاری و آهنگری نیز دارد زیرا سخت و شکل پذیر است.
عملیات حرارتی 347
همانطور که گفته شد استیل ۳۴۷ یکی از انواع فولادهای زنگ نزن است که به وسیله ی عملیات حرارتی سخت نمی شود. بطور کلی فقط از طریق آنیل کردن عملیات حرارتی امکان پذیر است. این آلیاژ در دمای 1065 درجه سانتی گراد آنیل شده و بلافاصله در آب، سرد می شود. آنیل کردن این استیل به حداکثری کردن مقاومت به خوردگی کمک شایانی می کند.
برای ماشینکاری این استیل اگر از سرعت آهسته و دور ثابت استفاده شود نتیجه ی مطلوب تری حاصل خواهد شد. بطور کلی استیل 304 قابلیت ماشینکاری بیشتری نسبت به 347 دارد، در مقایسه با استیل 1212 نیز قابلیت ماشین کاری تقریبا نصف است.
جمع بندی
ورق استیل ۳۴۷ بسیار پر کاربرد است و در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. بطور کلی فولاد های زنگ نزن به پنج دسته تقسیم می شوند :
- آستنیتی
- فریتی
- دوپلکس
- مارتنزیتی
- رسوب سخت شونده
آستنیتی یکی از رایج ترین فولاد های زنگ نزن است که 8% نیکل و 18% کروم دارد. این فولاد قابلیت تمیز شوندگی خوبی دارد و در برابر خوردگی بسیار مقاوم است. همچنین انعطاف پذیر بوده و برای جوشکاری گزینه ی مناسبی محسوب می شود. یکی از عمده ترین کاربرد های این فولاد : تجهیزات تولید و پردازش مواد غذایی، سینک آشپزخانه و… است.
خرید انواع ورق استیل
اگر برای پروژه های خود نیاز به ورق استنلس استیل با کیفیت دارید ولی در انتخاب گرید مناسب برای کاربرد خود احتیاج به مشاوره و راهنمایی دارید، اصلا نگران نباشید فروشگاه مسیحا با تیم تخصصی مشاوره در کنار شماست. با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا از طریق فرم لینک زیر وارد صفحه فرم در خواست مشاوره شوید.