بررسی انواع استیل صنعتی

امروزه استیل صنعتی در بازار ایران با نام فولادهای ضد زنگ شناخته شده و وجود دارند. فولاد زنگ نزن یا همان استیل در آلیاژ های مختلفی تولید می شوند. در تمامی ورق های استیل مقدار بالای نیکل و کروم وجود دارد و در واقع وجود این عنصر در تمام استیل ها مشترک است. وجود این دو عنصر در استیل باعث میشود که خاصیت مقاومت در برابر خوردگی در فولاد ایجاد شود.‌ استیل ها یکی از پرکاربرد ترین مقاطع هستند که خاصیت ضد زنگ دارند. از جمله آلیاژ هایی که در استیل استفاده می شوند شامل؛ ۴۳۰، ۴۲۰، ۴۱۰، ۳۲۱، ۳۱۰، ۳۰۹، ۳۱۶، ۳۱۶، ۳۰۴ می شود. این آلیاژ ها برای ساخت ورق استیل بسیار پرکاربرد بوده و استفاده می شوند. همانطور که گفته شد کروم و نیکل مهمترین عنصر های آلیاژی در ورق های استیل هستند که خاصیت مقاومت در برابر خوردگی را در استیل ایجاد می کنند.

انواع آلیاژهای استنلس استیل

در ادامه به معرفی انواع آلیاژهای استیل می‌پردازیم و خواص اصلی آنها را ذکر می کنیم. از اصلی ترین خواص انواع استیل به این موارد اشاره می شود؛

  • مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی
  • مقاومت بالا در برابر حرارت و دما
  • هزینه بسیار کم
  • ظاهر براق و جذاب
  • طول عمر مفید
  • قابل بازیافت بودن بیش از ۸۵ درصد آنها
     مشخصات انواع استیل
مشخصات انواع استیل صنعتی

ویژگی های انواع استیل صنعتی

استیل ۴۱۰ یکی از انواع استیل صنعتی بوده و خاصیت مغناطیسی از مهم‌ترین خواص آن است. وجود این خاصیت در استیل ۴۱۰ باعث شده که این استیل به استیل بگیر شناخته شود. در استیل ۴۱۰ مقدار کروم بیشتر از انواع نگیر استیل است. همچنین مقدار نیکل در این استیل کمتر از نوع نگیر است. استیل ۴۱۰ ارزانتر از استیل های نگیر هستند. در واقع استیل های ۴۱۰ در بین استیل های ۳۰۴ و ۳۱۶ قیمت پایینی دارند. یکی دیگر از انواع استیل آلیاژ استیل ۴۲۰ است. این استیل ضد زنگ دارای پایداری فاز ماتنزیت است. همچنین این نوع استیل در برابر سایش مقاومت بالایی دارد. استیل ۴۲۰ به دلیل داشتن این خاصیت در ساخت چاقو قیچی و ابزار مشابه آن به کار برده می شود. این سری استیل های ۴۱۰ قیمت بالاتری دارند. آلیاژ استیل ۴۳۰ نوع دیگر استیل های صنعتی هستند که در بین آلیاژ های استیل بگیر گرانترین قیمت را دارند.

عملیات حرارتی

 عملیات های حرارتی مختلفی بر روی این استیل قابل انجام است و به همین دلیل برای کاربردهای مختلف مناسب است. استیل ۴۳۰ بیشترین کاربرد را در ساخت بدنه لوازم خانگی دارد.  آلیاژ۴۳۰ و ویژگی های آن به ترکیبات شیمیایی وابسته است. استیل ۳۰۴ از نوع نگیر انواع استیل ها می باشد. استیل ۳۰۴ همانطور که گفته شد با نام استیل نگیر معروف است. به دلیل دارا بودن ۱۸ درصد کروم و هشت درصد نیکل با استیل ۸_۱۸ نیز شناخته می شود. استیل ۳۰۴ در صنایع مختلف بسیار مورد استفاده قرار می گیرد و کاربرد دارد. دو نوع کم کربن و پر کربن از انواع استیل ۳۰۴ هستند. استیل ۳۰۴ به دلیل داشتن کربن کمتر مناسب برای جوشکاری می باشد. کم بودن مقدار کربن در این استیل را با حرف L  نشان می دهند. این استیل نیز جز استیل های غیر مغناطیسی است.

بررسی استیل صنعتی
بررسی استیل صنعتی

کاربرد انواع استیل صنعتی

 یکی دیگر از انواع استیل صنعتی آلیاژ استنلس استیل ۳۱۶ است که این استیل نیز در دسته استیل های نگیر قرار می گیرد. مشابه این استیل ها تولیدات کمی دارد. این استیل نیز به دلیل کربن موجود در آن برای جوشکاری مناسب است. این نوع استیل دارای عنصر مولیبدن است که تنها تفاوت آن با استیل ۳۰۴ همین عنصر است. ( در استیل ۳۰۴ عنصر مولیبدن وجود ندارد) نوع دیگر انواع استیل ۳۲۱ است که جز نوع تیتانیوم  دار استیل ۳۰۴ می باشد. وجود عنصر تیتانیوم در این استیل باعث شده که در برابر خوردگی مقاومت بالایی داشته باشد. کاربرد این استیل در ساخت قطعات است که قابلیت استفاده در دمای بالا را نیز دارد. آلیاژ این استیل به دلیل مقاومتی که در برابر اکسیداسیون دارد به استیل نسوز شناخته می شود. استیل ۳۱۶ در ساختار خود علاوه بر مقدار بالای نیکل و کروم از تیتانیوم نیز برخوردار است.

نقش تیتانیوم در استیل ۳۱۶

 تیتانیوم موجود در استیل ۳۱۶ باعث شده که این استیل در برابر خوردگی مقاومت بالایی داشته باشد. یکی دیگر از انواع استیل، استیل ۳۰۹ است که در برابر اکسیداسیون مقاومت بالایی دارد و به همین دلیل به استیل نسوز شناخته می شود. این استیل تقریباً تا دمای ۱۰۰۰ درجه سانتیگراد اکسیداسیون مقاوم است. استیل ۳۰۹ در تمامی سایز های موجود تولید می شود. فولادهای ضد زنگ و نسوز از سایر فولاد های دیگر گران تر هستند. ورق های استیل ۳۰۹ به کمترین مقدار کربن تولید می شوند که با نام استیل ۳۰۹ شناخته می شوند. استیل نسوز ۳۱۰ از استیل ۳۰۹ مقدار بیشتری نیکل و کروم دارد. از ویژگی های استیل نسوز ۳۱۰ مقاومت در برابر حرارت ۱۱۰۰ درجه سانتیگراد است. این مقاومت استیل نسوز ۳۱۰ به دلیل ترکیب شیمیایی آن است. این نوع استیل نیز به دلیل مقدار کربن کم آن برای جوشکاری مناسب است.

        استیل صنعتی
استیل صنعتی

کلام آخر

بنابراین استیل صنعتی با گرید های مختلف موجود هستند که هر کدام از آنها ویژگی ها و خواص مختلفی دارند. از جمله ویژگی های استیل صنعتی می توان به قابلیت جوشکاری، شکل پذیری، ضد اسیدی، دارای استحکام بالا و ضد سایشی اشاره کرد. استیل های صنعتی به سهولت تولید می گردند و بسیار مقاوم در برابر حرارت و خوردگی هستند. استیل ها کاربرد زیادی دارند که در دسته های ۳۱۰ نسوز، ۳۱۶ ضد اسید و ۳۲۱ ضد سایش قرار می گیرند و هر کدام از آنها ویژگی های خاصی دارند. ورق های استیل حداقل به مقدار ۱۲ درصد حاوی کروم هستند. استیل ها ظاهر درخشنده و زیبایی دارند و بیشترین کاربرد را در المان های معماری و لوازم خانگی دارند. ورق استیل نسبت به ورق فولادی قیمت بالا تری دارد. زیرا در آن ها مقادیر فلزات گران قیمت مانند نیکل و کروم موجود است.

ویژگی های منحصر به فرد استیل باعث شد تا کاربرد های زیادی در مدت زمان کم پیدا کند. استیل ها قابل بازیافت هستند و از بازیافت آن ها ضایعات فلزی تولید می شود.

خرید انواع ورق استیل

اگر برای پروژه های خود نیاز به ورق استنلس استیل با کیفیت دارید ولی در انتخاب گرید مناسب برای کاربرد خود احتیاج به مشاوره و راهنمایی دارید، اصلا نگران نباشید فروشگاه مسیحا با تیم تخصصی مشاوره در کنار شماست. با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا از طریق فرم لینک زیر وارد صفحه فرم در خواست مشاوره شوید.

درخواست مشاوره تخصصی کاملا رایگان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا