برنز چیست و چه کاربردهایی در صنایع دارد

برنز، آلیاژی که از مس و قلع تشکیل شده است. برنز مدرن معمولاً شامل  88 درصد مس و حدود 12 درصد قلع است. این آلیاژ از جذابیت تاریخی استثنایی برخوردار است و هنوز هم کاربردهای زیادی دارد. قدیمی‌ترین مصنوعات برنزی در حدود 4500 سال قبل از میلاد ساخته شده‌اند، اگرچه استفاده ازاین آلیاژ در مصنوعات تا مدت‌ها بعد، در هزاره دوم پیش از میلاد در عصر برنز نیز رایج نبود. در آن زمان نسبت مس و قلع به طور گسترده ای متفاوت بود. برخی از برنزهای مدرن اصلاً قلع ندارند و فلزات دیگری مانند آلومینیوم، منگنز و روی جایگزین شده‌اند.

ترکیب برنز

برنز آلیاژی است که از مخلوط مس و قلع ساخته می شود و یکی از شناخته شده ترین و قدیمی ترین آلیاژهای مس است. تغییرات در نسبت مس و قلع می تواند منجر به انواع برنز با ویژگی های متفاوت شود. در برخی موارد، سرب، روی، منگنز، آلومینیوم، نیکل و سایر مواد ممکن است برای افزایش سختی و انعطاف پذیری آلیاژهای برنز اضافه شود. بر خلاف برنج، که همیشه حاوی مقداری عنصر روی است، برنز فقط گاهی اوقات حاوی عنصر روی است.

برنز، آلیاژی که از مس و قلع تشکیل شده است
برنز، آلیاژی که از مس و قلع تشکیل شده است

تاریخچه برنز

قدمت کشف برنز به عصر برنز باز می گردد دوره ای از تاریخ که در آن انسان ها از کار صرفاً با سنگ برای تولید اشیایی مانند سلاح و ابزار دور شده بودند. در حالی که تاریخ دقیق عصر برنز در نقاط مختلف جهان متفاوت است، اما شواهد در انگلستان نشان می‌دهد که شروع آن تقریباً 2500 سال قبل از میلاد است.

عصر برنز

استفاده از فلزات تا قبل از عصر برنز کاملاً ناشناخته نبود، اما اشیاء فلزی دوره‌های قبل معمولاً از یک نوع فلز ساخته می‌شدند. این اشیاء مخصوصاً برای کارهایی که نیاز به دوام دارند مناسب نبودند. در طول عصر برنز،کشف فرآیند ذوب به انسان این امکان را داد که مس و قلع را برای تولید برنز ترکیب کنند یعنی آلیاژ فلزی بسیار سخت‌تر. دوام این ماده در مصنوعات مفرغی متعددی که از آن دوره باقی مانده است، منعکس شده است. استخراج مس و به دست آوردن قلع منجر به توسعه مهارت های قابل توجه در فلزکاری شد. در جایی که این مهارت ها پیشرفت کردند، فرهنگ های مبتنی بر کشاورزی به طور فزاینده ای شروع به تکیه بر فعالیت های مبتنی بر شکار برای تکمیل منابع غذایی خود کردند. این امر منجر به افزایش تولید طیف گسترده ای از سلاح ها و ابزارها مانند تبر، چاقو، نیزه و خنجر و همچنین اقلام زینتی مانند حلقه، مهره، سنجاق و دستبند شد.

آلیاژ چیست

آلیاژ از ترکیب دو یا چند فلز بوجود می آید اما فلز به صورت طبیعی وجود دارد مثل آلومینیوم که به صورت طبیعی در پوسته زمین وجود دارد. پس تفاوت اصلی آلیاژ و فلز خالص در این است که فلز به صورت طبیعی وجود دارد ولی آلیاژ ساخته دست بشر است. نکته مهم این است که آلیاژها همیشه از ترکیب چند فلز ساخته نمی شوند بلکه ممکن است نافلزها نیز در این ترکیب حضور داشته باشند. به عنوان مثال در آلیاژهای فولاد ضد زنگ همیشه مقداری کربن وجود دارد.

حال که با مفهوم آلیاژ و فلز خالص و تفاوت های ان آشنا شدیم می خواهیم برنر و انواع آلیاژهای برنز را مورد بررسی قرار دهیم، با ما همراه باشید.

برنز و آلیاژهای آن

در ادامه برنزهای مختلف، خواص و کاربرد آنها را مورد بررسی قرار می دهیم اما پیش از آن نیاز است تفاوت فلز و آلیاژ را بررسی کنیم.

آلومینیوم برنز

آلیاژی از مس و آلومینیوم که معمولاً به نام برنز آلومینیوم شناخته می شود. نسبت آلومینیوم بسته به شرایط و اهداف مربوطه متفاوت است. آنها دارای خاصیت غیر مغناطیسی هستند، دارای نقطه ذوب بالا، خاصیت ضد خوردگی، عدم واکنش به آب شور و سرعت اکسیداسیون پایین هستند. آلومینیوم برنز عمدتاً در صنایع دریایی، صنایع نفت و پتروشیمی، جواهرسازی، شیرآلات، مهره ها، پیچ و مهره ها و غیره استفاده می شود.

آلومینیوم سیلیکون برنز

آلیاژی است که از ترکیب آلومینیوم، مس و سیلیکون تشکیل می شود. آنها به دلیل خاصیت ضد خوردگی و استحکام بالا شناخته می شوند. آلومینیوم سیلیکون برنز در صنایع هوا فضا، صنایع نفت و گاز، ساخت پمپ و شیرآلات، بلبرینگ، صنایع دریایی و صنایع برق و برای ساخت قطعاتی که باید ماهیت ضد خوردگی داشته باشد کاربرد دارند.

برنز معماری

آلیاژی است که از ترکیب مس، روی و سرب تشکیل شده است. به دلیل خاصیت مقاومت در برابر خوردگی، و کم سرب بودن در کاربردهایی مانند ساخت در و پنجره، قاب در و پنجره، مبلمان، تزئینات، لولا و غیره استفاده می شود.

منگنز برنز

آلیاژی است که از ترکیب مس، روی، آلومینیوم و منگنز تشکیل می شود. به دلیل استحکام بالا، نقطه ذوب بالا و سختی زیاد، شناخته شده است و در حالت کلی خاصیت ضد خورندگی دارد. برخی از محصولات برنز منگنز عبارتند از CDA 35330 (DZR Brass)، منگنز برنز CDA 668، CDA 673، CDA 67310، CDA. 676، CDA 675 منگنز برنز A، فورج و برنج میله توخالی CDA 37710. آنها عمدتاً توسط صنایع دریایی، ساخت قلاب، قاب، چرخ دنده، یاتاقان، سر پیستون، میله های جوش، میله های اتصال، صنعت لوله کشی و غیره استفاده می شوند.

کاربردهای bronze

برنز در ساخت مجسمه‌ها، آلات موسیقی و مدال‌ها و کاربردهای صنعتی مانند بوشینگ‌ها و یاتاقان‌ها استفاده می‌شود. برنز به دلیل مقاومت در برابر خوردگی، کاربردهای دریایی نیز دارد. در ادامه برخی از کاربردهای برنز را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می دهیم.

قدمت کشف برنز به عصر برنز باز می گردد دوره ای از تاریخ که در آن انسان ها از کار صرفاً با سنگ برای تولید اشیایی مانند سلاح و ابزار دور شده بودند.
برنز

کاربرد برنز در قطعات و پانل های کوچک

برنز به دلیل مقاومت در برابر خوردگی و رنگ‌ منحصربه‌فرد، معمولاً در ساخت سکه، پایه‌های مبلمان، تزئینات مبلمان، پانل‌های سقف یا دیوار، سخت‌افزار کشتی و انواع قطعات خودرو استفاده می‌شود.

مجسمه ها

شاید بیش از هر فلز دیگری، برنز برای مجسمه سازی استفاده شود. برنز این اجازه را می‌دهد تا پیچیده ترین جزئیات را به مرحله اجرا درآورید. علاوه بر این، برنز با سرد شدن منقبض می شود و فرآینند جداسازی از قالب را آسان تر می کند.

کاربرد برنز در آلات موسیقی

آلیاژ برنز مدت‌هاست که انتخاب اول برای برای زنگ و سنج بوده است. این تا حد زیادی به دلیل رنگ و دوام آن است. برنز همچنین برای سیم پیچی انواع سیم در سازهایی مانند پیانو و گیتار انتخابی عالی است.در سال های اخیر سازندگان ساز نیز شروع به ساخت ساکسیفون با استفاده از برنز کرده اند. اگر به دنبال یک ساز موسیقی با کیفیت بالا با تن و کوک دقیق هستید، احتمالاً برنز در قسمتی از ساز شما گنجانده شده است.

استفاده ازbronze در معماری

اگر به دنبال ساختن سازه‌ای هستید که در طول زمان مقاومت کند و ظاهر اصلی و طبیعی خود را حفظ کند، برنز یک انتخاب عالی است. این در حالی است که سایر فلزات بدون شک در طول زمان پتینه می شوند. روکش برنز را می توان با روغن کاری و مراقبت حفظ کرد.

جهت کسب اطلاعات بیشتر کلیک کنید.

ابزارهای ایمنی

ابزارهای ساخته شده از فولاد مانند چکش، تبر و آچار می توانند جرقه ایجاد کنند. اگر آنها در مجاورت مواد قابل اشتعال استفاده شوند، می توانند یک خطر ایمنی جدی ایجاد کنند. دقیقاً به همین دلیل است که برنز به یک ماده محبوب برای ساخت ابزار تبدیل شده است. خواص غیر مغناطیسی و بدون جرقه عملاً ایمنی را تضمین می کند، حتی در هنگام کار در اطراف اجسام قابل اشتعال.

مزایای استفاده از برنز

مقرون به صرفه بودن

پرداخت های سطح عالی

هدایت حرارتی و الکتریکی بالا

خواص غیر مغناطیسی و بدون جرقه

مقاومت در برابر خوردگی و خستگی فلزات

کلید (برنز)

خرید انواع ورق استیل

فروشگاه مسیحا تامین کننده انواع ورق استیل در سراسر ایران است. جهت ثبت سفارش و دریافت مشاوره تخصصی روی یکی از لینک های زیر کلیک کنید و یا با یکی از شماره های موجود در سایت تماس بگیرید:

خرید ورق استیل ۳۱۶ 

خرید ورق استیل ۳۰۴

خرید ورق استیل ۴۳۰

تماس با ما

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا