جوشکاری سرد چیست؟

جوشکاری سرد و علت نامگذاری آن به این اسم.

جوشکاری سرد به نوعی از جوشکاری گفته می شود که نیاز به حرارت ندارد و در حالت جامد صورت می گیرد. چیزی که در ذهن بسیاری از ما تداعی شده، استفاده از گرما برای جوشکاری و مذاب شدن قطعات در جوشکاری است.. و شاید اولین بار باشد که اسم این نوع جوشکاری به گوش بسیاری از  ما می رسد. خوشبختانه در دنیای امروز با پیشرفت علم و تجهیزات می توان با بسیاری از روش های معمول و قدیمی خداحافظی کرد. و در صنایع مختلف به روش های جدید اتکا کرد. که جوشکاری سرد هم یکی از این روش ها می باشد.

علت نام گذاری جوشکاری سرد

علت نامگذاری  این نوع جوشکاری به این اسم را می توان به  این دلیل  عنوان کرد که برخلاف جوشکاری معمولی در اتصال فلزات و قطعات به هم، نیاز به هیچ نوع حرارت و گرمایی نیست. این روش به یکی از روش های پرکاربرد در صنایع مختلف تبدیل شده است. که در بخش های دیگر به برتری و مزیت این روش در مقایسه با جوشکاری های دیگر می پردازیم.

جوشکاری سرد یکی از رایج ترین روش های جوشکاری در صنعت خودروسازی و هوافضا است
جوشکاری سرد

تفاوت جوشکاری سرد با جوشکاری معمولی

یکی از بارزترین تفاوت  جوشکاری سرد با عملیات جوشکاری هایی که به صورت معمول در فرآیند ساختمان سازی و … مورد استفاده قرار می گیرند عدم استفاده از حرارت است. از مهمترین مزایای جوشکاری سرد می توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • مقاومت و دوام بالای  اتصال در این نوع جوشکاری در مقایسه با جوشکاری معمولی.
  • بالا بودن عمق نفوذ اتصال در این نوع جوشکاری به میزان 2 تا 3 برابر در مقایسه با جوشکاری گرم.
  • بالا بودن قدرت اتصال فلزات در این روش.
  • پایین بودن احتمال خطا.
  • استفاده از این روش در مقیاس نانو.
  • کاهش خطر تغییرات مکانیکی و شیمیایی در مواد پایه متصل شده.
  • اتصال فلزات غیر مشابه به هم.
  • عدم انتشار تشعشعات  در این نوع جوشکاری .
  • عدم نیاز به اپراتور حرفه ای برای انجام جوشکاری سرد.
  • جوشکاری آلومینیوم های سری ۲ X و  ۷x  در این روش و … از مهمترین مزیت و برتری این روش در مقایسه با  جوشکاری گرم است که در این محتوا به آن اشاره شد.

مهمترین کاربردهای جوشکاری سرد در صنایع مختلف

با توجه به برتری و مزایای جوشکاری سرد می توان به کاربرد بالای آن در صنایع مختلف پی برد. با استفاده از این روش عملیات جوشکاری بسیار سریع تر صورت می گیرد. زیرا هیچ نوع حرارتی درگیر نیست و بیشتر از این روش در سیم های جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرد.

از مهمترین کاربرد جوشکاری سرد  می توان به کاربرد آن در صنعت خودروسازی، هوافضا و … اشاره کرد. مهمترین فلزاتی که با استفاده از این روش  می توان جوش داد عبارتند از: آلیاژهای برنج، فلزهای مس و آلومینیوم در حالی که فلزاتی که حاوی کربن هستند را نمی توان با استفاده از این روش به فلزات دیگر جوش داد. که یکی از محدودیت های استفاده از جوشکاری سرد است.

هر روشی معایب و مزایای خاص خود را دارد که جوشکاری سرد.هم علاوه بر مزایای بسیار مهمی که دارد چند معایب هم برای آن تعریف شده است که این معایب عبارتند از:
کاربرد جوشکاری سرد

معرفی محدودیت های کار با روش جوشکاری سرد

هر روشی معایب و مزایای خاص خود را دارد که جوشکاری سرد.هم علاوه بر مزایای بسیار مهمی که دارد چند معایب هم برای آن تعریف شده است که این معایب عبارتند از:

  • برای انجام جوشکاری سرد لازم است که قطعات باید کاملا تمیز و بدون هیچ گونه اکسید باشند.
  • هر گونه بی نظمی بر روی سطوح فلزات ممکن است اتصال آن ها را با مشکل روبرو کند.
  • این روش برای فلزاتی مناسب است که انعطاف پذیر باشند و تحت فرآیندهایی همچون سخت شدن قرار نگیرند. وجود این معایب در این نوع جوشکاری سبب شده که جوشکاری سرد به عنوان روش اتصال اولیه بیشتر در نظر گرفته شود.

متداول ترین سوالات در مورد جوشکاری سرد

یکی از متداول ترین سوالات در مورد مقاومت اتصالات در این نوع جوشکاری و چگونگی آن است؟ با توجه به مزایا و محدودیت های گفته شده در مورد این روش در صورتی که موارد بالا رعایت شود یعنی فلزات دارای سطحی صاف و تمیز و بدون اکسید باشند اتصال در این روش بالاترین مقاومت را دارد.

  • آیا اتصالات در این روش به صورت دائمی است؟ جواب این سوال هم بسته به مناسب بودن شرایط می باشد و در صورتی که شرایط کاملا مناسب باشد می تواند اتصال دائمی را ایجاد کند.
  • چه نوع فلزاتی را با استفاده از جوشکاری سرد می توان جوش داد؟ فلزات مس، آلومینیوم، آلیاژهای طلا، نقره، نیکل و روی را می توان با استفاده از جوشکاری سرد به راحتی جوش داد.

انواع اتصالات در این نوع جوشکاری

رایج ترین  اتصالاتی که با استفاده از جوشکاری سرد صورت می گیرد عبارت است از:

  • اتصال لب به لب
  • مفصل لپ
  • جوشکاری برنز 2

انواع روش ها و کاربرد های جوشکاری سرد

سخن پایانی

همانطور که در بالا اشاره شد استفاده از روش جوشکاری سرد به دلیل مزایایی که دارد در مقایسه با جوشکاری گرم بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. استفاده از  فلزات نرم از گزینه های بسیار مناسب برای جوشکاری با استفاده از این روش است. بالا بودن طیف وسیعی از کاربرد این روش در صنعت سبب شده بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

در هنگام استفاده از این روش نیاز به تجهیزات ایمنی مانند حفاظ، کلاه و … نمی باشد هر چند که بهتر است. برای امنیت بیشتر از این تجهیزات استفاده کرد. سرعت بالا، کاهش اتصالات پرچ شده،  تمیز بودن نوع اتصالات و … از دیگر مزیت ها و برتری های این نوع جوشکاری است که کاربرد آن را در صنعت دو چندان کرده است.

از آنجایی که در این روش هیچ گونه تشعشعی منتشر نمی شود ایمنی بالا می باشد. و به سادگی می توان این نوع جوشکاری را انجام داد و نیاز به اپراتور حرفه ای هم ندارد و انجام این روش از سهولت بالایی برخوردار است. علاوه بر موارد ذکر شده از کاربرد جوشکاری سرد در صنعت خودروسازی و هوافضا، از این نوع جوشکاری برای اتصال مفتول ها هم رایج است.

استفاده از این نوع جوشکاری بر روی فلزات نرم غیرآهنی بهترین نتایج را در پی دارد. زیرا اینگونه فلزات  برای اتصالات در این روش بهترین گزینه می باشند. در محل اتصال این روش برخلاف جوشکاری گرم هیچ نوع ماده مذاب و فاز مایعی در محل اتصالات وجود ندارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا