جوشکاری ورق گالوانیزه تقریباً به همان روش جوشکاری ورق های فولادی بدون پوشش با همان ترکیب انجام میشود. همان فرآیند جوشکاری ورق آهن اما با تغییر در برخی پارامترها نظیر ولتاژ، آمپر، سرعت حرکت و غیره را میتوان برای جوشکاری این ورق ها نیز استفاده کرد؛ مگر اینکه ضخامت پوشش روی زیاد باشد. در ادامه به بررسی نکات جوشکاری ورق های گالوانیزه و الزامات فنی و تخصصی آن می پردازیم.
جوشکاری قطعات گالوانیزه
همان طور که پیش تر نیز ذکر شد در صورت وارد نمودن گرمای زیاد به سطح ورق ممکن است حفره هایی رو سطح ورق پدیدار گردد از طرفی کیفیت جوش کاهش یافته انرژی نیز اتلاف می گردد. به همین دلیل سرعت و دمای وارده از نظر فنی بسیار اهمیت دارد. برای جوشکاری فولاد گالوانیزه بالاخص ورق های گالوانیزه که دارای سطحی نسبتا نازک تر نسبت به سایر قطعات فولادی هستند باید از الکترودهایی با سرعت بالا استفاده نمود.
از طرفی باید دقت نمود که جوشکاری به شیوه قوس الکتریکی نیازمند دستگاه و مهارت فنی شخص جوشکار می باشد بخشی از کیفیت جوش نیز وابسته به دستگاه مورد استفاده حین عملیات جوشکاری قطعات فولادی می باشد به خصوص زمانی که جوشکاری به واسطه گاز آرگان صورت می گیرد. برخی تجهیزات این امکان را می دهند که فرایند به صورت نیمه اتوماتیک صورت پذیرد. اصولا نقطه یا درز جوش در چنین مواقعی دارای کیفیت مقبولی خواهد بود.
الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه
یکی از روش های پرکاربرد و قدیمی در جوشکاری، استفاده از الکترودها است که معمولا به صورت دستی انجام می شود. الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه با سرعت بالا برای جلوگیری از کم شدن کیفیت جوش و از دست دادن انرژی لازم می باشد. هر چه سرعت جوش بالاتر باشد، بهتر است و تعداد قوس را نیز باید معقولانه انتخاب نمود. ورق های نازک نسبت به دیگر محصولاتی که جنسشان فولاد است، جوشکاری سخت تری خواهند داشت و اگر بخواهیم کیفیت درز یا نقطه جوش بالا باشد، باید تمامی نکات ذکر شده را رعایت کنید.
اگر اصول جوشکاری در ورقه های نازک رعایت نشود، ورق بیش از اندازه داغ و در نتیجه ذوب خواهد شد. در انتخاب درست الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه تلاش کنید و در صورت نیاز به راهنمایی با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما راهنمایی های لازم را ارائه دهند و پاسخگوی سوالات شما باشند.
جوشکاری ورق گالوانیزه
با وجود اینکه ورق گالوانیزه از خانواده ورق های فولادی است، اما به دلیل برخورداری از پوشش روی، الزامات فنی متفاوتی را برای انجام جوشکاری می طلبد. تفاوت جوشکاری ورق گالوانیزه با سایر ورق ها در دمای تبخیر پایین پوشش روی است. روی در حدود 420 درجه سانتی گراد ذوب میشود و در حدود 907 درجه سانتی گراد بخار میشود. از آنجا که فولاد در دمای 1538 درجه سانتی گراد ذوب میشود و دمای قوس جوشکاری 8000 تا 11000 درجه سانتی گراد است، روی موجود در نزدیکی محل جوش بخار میشود. این موضوع دو پیامد اساسی دارد:
روی بخار شده باعث افزایش دود در جوشکاری میشود.
روی در نزدیکی خط جوش در اثر حرارت قوس می سوزد و پوشش محافظ روی از بین میرود.
بنابراین باید یک راهکار مناسب برای جوشکاری ورق گالوانیزه درنظر گرفته شود. این کار از طریق انتخاب روش جوشکاری مناسب، انتخاب نوع الکترود مصرفی مناسب، تمیزکاری سطحی قبل از جوشکاری، توجه به ضخامت ورق و غیره امکان پذیر است. مقاله ورق گالوانیزه چیست اطلاعات مفیدی پیرامون انواع ورق گالوانیزه، مشخصات و کاربرد آنها می دهد که مطالعه آن می تواند قبل از اعمال جوشکاری بر روی این ورق مفید واقع شود.
ضخامت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه
بهتر است سرعت جوش بالا و تعداد قوس معقولانه انتخاب گردد. اصولا جوشکاری روی ورق های نازک نسبت به سایر محصولات فولادی سخت است. بر همین اساس برای داشتن درز یا نقطه جوشی با کیفیت مطلوب باید تمامی اصول و ضوابط با دقت رعایت گردد.
اغلب این گونه توصیه می گردد که در انتخاب نوع الکترود وسواس گونه رفتار شود. چرا که الکترودهای مورد استفاده در جوشکاری با گاز آرگان باید دارای سایز متوسط باشند. حداکثر ضخامت در نظر گرفته شده برای این دسته از الکترودها چیزی حدود،2.5 میلی متر است. و جریان نیز مابین 10 الی 200 آمپر در نظر گرفته می شود. هر چه سرعت کار بالاتر باشد متقابلا کیفیت نقطه جوش نیز مطلوب تر خواهد بود.
جوشکاری مخازن گالوانیزه
ابزارها و دستگاه های متعددی برای جوشکاری فولاد گالوانیزه در بازار یافت می شود. اما هر چه از میزان ضخامت ورق یا محصول فولادی کاسته شود به نسبت در انتخاب ابزار آلات جوشکاری نیز با محدودیت مواجه می شویم. به گونه ای که برای جوشکاری ورق گالوانیزه نازک تعداد محدودتری از ابزار آلات در دسترس است. این ضخامت با قیمت روز ورق گالوانیزه نیز ارتباط تنگاتنگی دارد. این شیوه های جوشکاری در میان صنایع متعددی از جمله موارد زیر کاربرد دارد:
صنعت خودروسازی و جوشکاری های مربوطه
ساخت و ساز
هواپیماسازی
حمل ونقل
و…
جوشکاری مقاومتی
جوشکاری مقاوتی معمولا زمانی استفاده می شود که ورق فولادی متصل شونده نازک تر از 5 میلی متر بوده و پوشش آن نیزسبک تر از 300g/m2 باشد. البته پوشش هایی با ضخامت 65 میکرومتر را به راحتی میتوان با این روش جوش داد. اما طول عمر الکترودهای مسی در این حالت نسبت به پوشش های سبک تر، بسیار کوتاه تر است. معمولا آسیب پوشش در اثر جوشکاری مقاومتی کم بوده و نیاز به تعمیر کمی داشته و یا اصلا نیاز به تعمیر ندارد. اگر ورق گالوانیزه بسیار ضخیم باشد، جوشکاری مقاومتی غیر عملی است.
جوشکاری با اشعه لیزر
یکی از جدیدترین تکنیک های جوشکاری که در سال های اخیر کاربرد گسترده ای. در صنایعی از جمله اتومبیل سازی و الکترونیک دارد جوشکاری با اشعه لیزر است.
این نوع جوشکاری یک فرآیند ذوبی می باشد که هرچند از نظر نوع تجهیزات و نوع فرآیند با دیگر فرآیند های جوشکاری ذوبی بسیار متفاوت است.
جوشکاری با اشعه لیرز یک فرآیندی است که در آن به کمک حرارت بدست آمده از برخورد اشعه نوری به یک سطح یک منطقه مذاب ایجاد می شود که پس از انجماد یک اتصال بین مواد ایجاد می شود. جوشکاری با اشعه لیرز کمترین خسارت را به قطعه وارد می کند.
خرید انواع ورق استیل
اگر برای پروژه های خود نیاز به ورق استنلس استیل با کیفیت دارید. ولی در انتخاب گرید مناسب برای کاربرد خود احتیاج به مشاوره و راهنمایی دارید. اصلا نگران نباشید فروشگاه مسیحا با تیم تخصصی مشاوره در کنار شماست. با کارشناسان ما تماس بگیرید و یا از طریق فرم لینک زیر وارد صفحه فرم در خواست مشاوره شوید.