آلومینیوم و کاربرد های آن

آلومینیوم خواص شگفت انگیزی را به عنوان یک عنصر خالص ارائه می دهد

اگر کسی به شما بگوید که حاضر است در ازای مقداری آلومینیوم  یک تکه طلا به شما بدهد، چه واکنشی نشان می دهید؟ احتمالاً می خندید، درست است؟ اگر به گذشته سفر کنیم یعنی، اوایل قرن نوزدهم  می بینیم که آلومینیوم موجود در آن قوطی نوشابه شما زمانی یکی از گرانبهاترین فلزات در جهان به حساب می آمد (بله، حتی بیشتر از طلا)!

اما  امروزه، به نظر می رسد دیگر به آلومینیم به اندازه گذشته بها داده نمی شود. باید بدانید که درست است که این آلیاژ به اندازه طلا ارزشمند نیست اما، اکنون به عنوان پرکاربردترین فلز غیرآهنی در جهان شناخته می شود، همچنین تولید و کاربرد آلومینیوم از همه فلزات به جز آهن و فولاد فراتر می رود.

با این حال، به دلیل اینکه رایج ترین فلز در پوسته زمین، دومین فلز محبوب در جهان، و سومین عنصر فراوان در سیاره ما است، دانش و اطلاعات در مورد این فلز پرکاربرد بسیار کمیاب است.

دقیقاً آلومینیوم چیست؟ و چرا اینقدر مهم است؟

آلیاژهای آلومینیوم فوق العاده محکم و قابل اعتماد و همه کاره هستند. به همین دلیل، آنها در کاربردهای مهندسی، ساخت و ساز و خودروسازی بسیار مورد توجه هستند و یکی از رایج ترین مواد فلزی در کنار فولاد به شمار می آیند. به خواندن ادامه دهید تا در مورد کیفیت، کاربردها و ویژگی های منحصر به فرد آلیاژهای آلومینیوم بیشتر بدانید.

در حالی که آلومینیوم خواص شگفت انگیزی را به عنوان یک عنصر خالص ارائه می دهد، ممکن است برای اهداف با دوام بالا به اندازه کافی قوی نباشد. به همین دلیل، می توان آن را با عناصر دیگر ترکیب کرد تا آلیاژهایی را به وجود آورد که به طور چشمگیری دوام بیشتری دارند و برای کاربردهای صنعتی مناسب هستند. این آلیاژها زمانی مطلوب هستند که مهندسان به دنبال کاهش وزن یک آیتم (مثلاً یک هواپیما) بدون کاهش از نظر قدرت و مقاومت هستند.

 آلومینیوم

تا به امروز، آلومینیوم یکی از محبوب ترین فلزات غیرآهنی است که در ساخت و ساز، مهندسی و صنعت استفاده می شود و اصلاً تعجب آور نیست. چراکه مواد زیادی وجود ندارد که به اندازه آلیاژهای آلومینیوم بادوام، کارآمد و همه کاره باشند. اگرچه آنها به طور گسترده توسط مهندسان و سازندگان به دلیل ویژگی هایشان مورد توجه قرار می گیرند، اما اکثر مردم ممکن است از خواص آن آگاه نباشند. این فلز چه قابلیتی دارد؟ وقتی اکثر مردم به این عنصر فکر می کنند، مطمئناً مانند دانشمندان موشکی یا مهندسی پیشرفته خودرو فکر  نمی کنند! اولین چیزی که به ذهن اکثر افراد می رسد بدون شک ظروف آشپزخانه یا شاید دیگر وسایل رایج خانه است.

با این حال، این عنصر فوق العاده کاربردی و همه کاره است و فقط برای ساخت قابلمه ها و تابه های فانتزی استفاده نمی شود! آلومینیوم در واقع یک فلز واقعاً قابل توجه است که برای استحکام، انعطاف پذیری و تطبیق پذیری شناخته شده است. این فلز به دلیل ویژگی‌های منحصربه فردی که دارد، در بسیاری از صنایع بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای بسیاری از کاربردها، از عایق‌سازی گرفته تا ظروف آشپزخانه، ساخت‌وساز، نمونه‌سازی اولیه و موارد دیگر برجسته می‌شود. لازم به ذکر است آلیاژهای آلومنیوم نیز محبوبیت خاصی دارند.

آلیاژ آلومینیوم چیست؟

با ترکیب مناسب عناصر، آلومینیوم می تواند استحکام بسیار بیشتری به دست آورد و در برخی موارد حتی می تواند از فولاد بهتر عمل کند.
با ترکیب مناسب عناصر، آلومینیوم می تواند استحکام بسیار بیشتری به دست آورد و در برخی موارد حتی می تواند از فولاد بهتر عمل کند.

آلیاژ ترکیبی از عناصر فلزی مختلف است که اغلب برای افزایش استحکام و دوام مواد ایجاد می شود.  در آلیاژ آلومینیوم، معمولاً  الومینیوم به عنوان فلز اصلی  حضور پیدا می کند که اغلب با عناصر دیگری مانند سیلیکون، قلع، منگنز یا حتی مس، قلع و منیزیم، بسته به کاربرد مورد نظر ترکیب می شود. با ترکیب مناسب عناصر، این فلز می تواند استحکام بسیار بیشتری به دست آورد و در برخی موارد حتی می تواند از فولاد بهتر عمل کند. آلیاژها همان فواید آلومینیوم خالص را به همراه دارند و همچنین به دلیل داشتن نقطه ذوب پایین نسبتاً مقرون به صرفه هستند.

آلومینیوم در گذر زمان

تنها 160 سال از کشف عنصر آلومینیوم و تنها 100 سال از ایجاد یک فرآیند تولید مناسب می گذرد و امروزه آلومینیوم بیش از مجموع تمام فلزات غیرآهنی دیگر تولید می شود.

تنها 160 سال از کشف عنصر آلومینیوم و تنها 100 سال از ایجاد یک فرآیند تولید مناسب می گذرد و امروزه این فلز بیش از مجموع تمام فلزات غیرآهنی دیگر تولید می شود. آلومینیوم سومین عنصر فراوان است که حدود 8 درصد از پوسته زمین را تشکیل می دهد. پس چرا زودتر کشف نشد؟ دلیل اصلی این است که آلومینیوم هرگز به طور طبیعی به شکل فلزی وجود ندارد. این فلز بیشتر در سنگ ها، خاک رس، خاک و پوشش گیاهی همراه با اکسیژن و سایر عناصر یافت می شود.

ترکیبات حاوی آلومینیوم از قدیم الایام توسط بشر مورد استفاده قرار گرفته است، به عنوام مثال سفال هایی که از خاک رس های غنی از سیلیکات هیدراته آلومینیوم ساخته می شدند. همچنین تمدن های خاورمیانه باستان از نمک های آلومینیوم برای تهیه رنگ ها و داروها استفاده می کردند: این نمک‌ها تا به امروز در قرص های سوء هاضمه و خمیر دندان استفاده می شود. در مقطعی از تاریخ، آلومینیوم آنقدر کالای با ارزشی بود که حاکمان و ثروتمندان ترجیح می دادند مهمانان خود را با بشقاب ها و کارد و چنگال های ساخته شده از این فلز به جای طلا تحت تأثیر قرار دهند.

معروف ترین کاربردهای آلیاژ آلومینیوم

همانطور که پیش تر گفته آلیاژآلومینیوم بسیار پر کابرد و محبوب است در ادامه این مطلب برخی از کاربردهای بی شمار این آلیاژ در صنایع مختلف را مورد بررسی قرار می دهیم.

 هوافضا و خودرو

دو مورد از صنایعی که به شدت به آلیاژهای آلومینیوم نیاز دارند صنایع هوافضا و همچنین صنعت خودرو است.

شما اغلب آلیاژهای‌آلومینیوم را در زمینه مهندسی و همچنین ساخت اجزای سبک وزن و قطعات فلزی مقاوم در برابر خوردگی می بینید. دو مورد از صنایعی که به شدت به آلیاژهای‌آلومینیوم نیاز دارند ضنایع هوافضا و همچنین صنعت خودرو است. در این زمینه خاص، آلیاژآلومینیوم در حال تبدیل شدن به یک ماده مهم است. این به این دلیل است که می تواند وزن یک وسیله نقلیه را کاهش دهد، بنابراین کارایی و پایداری سوخت آن را در طولانی مدت به حداکثر می رساند.

علاوه بر این موارد، دوام آلیاژآلومینیوم آن را به گزینه ای ایده آل از نظر ایمنی تبدیل می کند، زیرا در تست های تصادف بسیار خوب عمل می کند و از الزامات اکثر مقررات ایمنی در سراسر جهان فراتر می رود. آلومینیوم بسیار سبک تر از فولاد است (حدود یک سوم وزن آن) و تولید کنندگان را قادر می سازد تا قطعات فلزی قوی بسازند، بدون اینکه وزن غیرضروری وسایل نقلیه خود اضافه کنند و یا تاثیر منفی بر عملکرد آن داشته باشد.

ساختمان و ساخت و ساز

آلیاژ آلومینیوم با استحکام بالا، یک ابزار بسیار محبوب در ساخت و ساز ساختمان است.
                                            از آلومینیوم وآلیاژهای آن به دلیل استحکام بالا و وزن مناسب در ساخت وساز زیاداستفاده می شود.

آلیاژآلومینیوم با استحکام بالا، یک ابزار بسیار محبوب در ساخت و ساز ساختمان است. فولاد همچنان یکی از اساسی ترین مواد در ساخت و ساز باقی مانده است، اما این آلیاژ ها قطعاً در رتبه دوم قرار دارند. هنگام ساختن آسمان‌خراش‌ها و سازه‌های مدرن، توجه به استحکام و ایمنی بسیار مهم است. مزایای آلومینیوم مانند مقاومت در برابر خوردگی بالا و اشتعال پذیری کم، و همچنین خاصیت عایق طبیعی الومینیوم، آنرا به یک انتخاب عالی تبدیل کرده است. در سال‌های اخیر، الومینیوم در سطح بین‌المللی برای استفاده در سازه‌هایی که احتمال وقوع آتش‌سوزی وجود دارد، رتبه‌بندی بالایی دریافت کرده است. در مقایسه با جرم مشابه فولاد، برای افزایش یک درجه دمای آلومینیوم تقریباً دو برابر بیشتر گرما لازم است. علاوه بر این، الومینیوم در هوا نمی سوزد و باعث ایجاد دود و سایر بخارات سمی نمی شود.

مهندسی برق و الکترونیک

آلومینیوم در کاربردهای مهندسی برق و الکترونیک بسیار زیاد است، زیرا هیچ گونه تداخل مغناطیسی ایجاد نمی کند. این فلز، بر خلاف سایر فلزات، در واقع غیر فرومغناطیسی است و آن را برای ساخت الکترونیک، محافظ الکتریکی و سایر کاربردها بسیار ارزشمند و مهم می کند.

سایر کاربردها

علاوه بر این که آلیاژ آلومینیوم بسیار محکم است، به ویژه زمانی که منیزیم در آن وجود داشته باشد، در مقایسه با سایر آلیاژها کمتر قابل اشتعال است و کمتر در برابر خوردگی حساس است. انتخاب بهترین آلیاژ آلومینیوم برای هر کاربرد خاص، با در نظر گرفتن عواملی مانند چکش خواری، چگالی، شکل پذیری، و استحکام کششی و موارد دیگر بسیار مهم است. تعجب آور نیست که موسسات بزرگی مانند ناسا و چندین ارتش در سراسر جهان برای بسیاری از کاربردهای مهم به آلیاژهای آلومینیوم اعتماد دارند.

قفس های زیر دریا

قفس کوسه ساخته شده از آلومینیوم.

کوسه‌ها از قدیمی‌ترین و مرگبارترین ماشین‌های کشتار در سیاره زمین هستند و آرواره های آن‌ها به اندازه‌ای قوی است که استخوان‌های نهنگ را می‌شکند و به راحتی اندام انسان را پاره می‌کند. با این حال، آنها نمی توانند از قفس های ساخته شده از آلیاژ الومینیوم عبور کنند. آب دریا به دلیل محتوای اسیدی و شوری برای فلزات بسیار خورنده است. با این حال، همانطور که قبلا ذکر شد، این فلز در هنگام خوردگی بسیار مقاوم است. علاوه بر آن، شناوری واقعا خوبی نیز دارد، به این معنی که در آب تمایل به سبک وزنی دارد.

آلومینیوم در کجا یافت می شود؟

تمام مواردی که در بالا گفته شد تنها برخی از چیزهایی هستند که الومینیوم را فوق العاده می کنند. از موسسات دولتی بزرگ گرفته تا شرکت‌های بزرگ و تولیدکنندگان مستقل کوچک، و حتی بسیاری از مردم به مزایای این فلز و بسیاری از آلیاژهای مرتبط با آن، که اغلب مترادف با انعطاف‌پذیری، استحکام و قابلیت اطمینان بودن هستند، اهمیت می‌دهند.

آلومینیوم در سنگ های آذرین عمدتاً به صورت آلومینوسیلیکات در فلدسپات ها، فلدسپاتوئیدها و میکاها وجود دارد. در خاک به دست آمده از آنها به عنوان خاک رس; و پس از هوازدگی بیشتر به عنوان بوکسیت و لاتریت غنی از آهن وجود دارد. بوکسیت، مخلوطی از اکسیدهای آلومینیوم هیدراته، و سنگ معدن اصلی آلومینیوم است. اکسید آلومینیوم کریستالی (مری، کوراندوم)، که در چند سنگ آذرین وجود دارد، به عنوان یک ساینده طبیعی موجود است. این فلز در سایر سنگ های قیمتی مانند توپاز، گارنت و کریزوبریل وجود دارد. از میان بسیاری از کانی های آلومینیومی دیگر، آلونیت و کرایولیت اهمیت تجاری دارند.

تاریخچه آلومینیوم

مردمان بین النهرین از حدود ۵۰۰۰ سال پیش از میلاد سفال هایی طریف از خاک رس می‌ساختند که عمده آن از ترکیبات آلومینیومی تشکیل می شد و همچنین از حدود ۴۰۰۰ سال قبل بابلی‌ها و مردم مصر از ترکیبات آلومینیومی برای تولید دارو و همچنین برخی از ترکیبات شیمیایی استفاده می کردند.

آلومینیوم خام (1825) توسط فیزیکدان دانمارکی هانس کریستین اورستد با احیای کلرید آلومینیوم با آمالگام پتاسیم جدا شد. شیمیدان بریتانیایی سر همفری دیوی (1809) یک آلیاژ آهن-آلومینیوم را با الکترولیز آلومینا ذوب شده (اکسید آلومینیوم) تهیه کرده بود و قبلاً نام عنصر را آلومینیوم گذاشته بود. این کلمه بعداً در انگلستان و برخی دیگر از کشورهای اروپایی به آلومینیوم تغییر یافت. شیمیدان آلمانی فردریش ویلر با استفاده از فلز پتاسیم به عنوان عامل کاهنده، پودر آلومینیوم (1827) و گلوله های کوچکی از این فلز (1845) را تولید کرد که با استفاده از آنها توانست برخی از خواص آن را تعیین کند.

تقریباً به طور همزمان چارلز مارتین هال در ایالات متحده و پل لوئی توسن هرول در فرانسه (1886) روش مدرن تولید تجاری آلومینیوم را کشف کردند

نمایشگاه پاریس ۱۸۵۵

این فلز جدید در نمایشگاه پاریس (1855) تقریباً در زمانی که با احیای سدیم کلرید آلومینیوم مذاب از طریق فرآیند Deville در دسترس قرار گرفت (در مقادیر کم با هزینه‌های زیاد) به عموم معرفی شد. هنگامی که برق نسبتاً فراوان و ارزان شد، تقریباً به طور همزمان چارلز مارتین هال در ایالات متحده و پل لوئی توسن هرول در فرانسه (1886) روش مدرن تولید تجاری الومینیوم را کشف کردند: الکترولیز آلومینا خالص شده (Al2O3) حل شده در کریولیت مذاب. (Na3AlF6). همچنین در طول دهه 1960، این فلز در تولید جهانی فلزات غیرآهنی، پیش از مس، به جایگاه اول رسید.

از نظر فیزیکی، شیمیایی و مکانیکی، آلومینیوم فلزی شبیه به فولاد، برنج، مس، روی، سرب یا تیتانیوم است. می توان آن را به روشی مشابه با این فلزات ذوب، ریخته گری، و ماشین کاری کرد و جریان الکتریکی را هدایت کرد. در واقع، اغلب از همان تجهیزات و روش های ساخت فولاد استفاده می شود.

آلومینیوم اکسید

آلومینیوم اکسید

آلومینا که معمولاً با نام اکسید آلومینیوم (Al2O3) شناخته می‌شود، یک ماده بی‌بو و سفید است که اغلب در سرامیک‌های صنعتی استفاده می‌شود. آلومینا به دلیل ویژگی‌های برجسته‌اش، به تعداد قابل توجهی از برنامه‌های افزایش عمر و بهبود جامعه کمک کرده است. اکسیدآلومینیوم به طور گسترده در زمینه پزشکی و جنگ های مدرن استفاده می شود.

اکسیدالومینیوم یک ترکیب ناپایدار حرارتی و نامحلول است که به طور طبیعی در کانی‌های مختلف مانند کوراندوم، نوع کریستالی اکسید و بوکسیت که به‌عنوان سنگ معدن‌الومینیوم اصلی محسوب می‌شود، وجود دارد. این اکسید عایق الکتریکی است، به این معنی که رسانای الکتریسیته نیست ولی رسانای حرارتی نسبتا بالایی دارد. نقطه ذوب بالای اکسید آلومینیوم آن را به یک ماده نسوز خوب برای پوشش وسایل با دمای بالا مانند کوره ها، زباله سوزها، راکتورها و انواع مختلف آن و غیره تبدیل می کند.

آلومینیوم سولفات

اگر با سولفات آلومینیوم یا “آلوم” فقط در یک عملیات صنعتی خاص کار می کنید، ممکن است از کاربردهای دیگر آن یا خواصی که آن را برای کاربردهای صنعتی، پزشکی و سایر مصارف بسیار مفید می کند، ندانید. بسیاری عقده دارند که آلوم یکی از قهرمانان گمنام دنیای شیمیایی است.

ترکیب شیمیایی سولفات آلومینوم

آلومینیوم‌سولفات اغلب به صورت کریستال‌های سفید، براق، گرانول یا پودر موجود است. سولفات آلومینیوم با نام های آلوم یا آلوم کاغذساز نیز نامیده می شود، همچنین، نام زاج اغلب برای هر نمک سولفات دوگانه با فرمول عمومی XAl(SO4)2·12H2O استفاده می شود، که در این فرمول در واقع X یک کاتیون تک ظرفیتی همچون پتاسیم می باشد. لازم به ذکر است سولفات آلومینیوم عملکردی مشابه زاج دارد اما مقداری سخت‌تر است. سولفات آلومینیوم در حقیقت یک نمک آلومینیومی است که از آلومینیوم، گوگرد و اکسیژن سه عنصر دیگر تشکیل شده است. فرمول مولکولی آن Al2(SO4)3 ویا Al2O12S3 می باشد.

آلومینیوم کلرید

کلریدالومینیوم در حقیقت یک ترکیب شیمیایی محسوب می شود که بیشتر در ساخت فلز آلومینیوم کاربرد دارد. اما کاربردهای دیگری نیز دارد. این ترکیب در صورت وجود آب احتمال واکنش بالایی دارد، بنابراین مهم است که هنگام دست زدن به آن مراقب باشید.

خواص شیمیایی

آلومینیوم کلرید همانطور که از نامش پیداست ترکیبی از کرید و آلومینیوم است که عموما سفید رنگ است.  در اکثر موارد تری کلرید آهن توانایی آلوده کردن این ترکیب و نمونه های ان را دارد در نتیجه این فرآیند ممکن تغیر رنگ به زرد را داشته باشیم. نقطه ذوب و نقطه جوش آلومینیوم کلرید در حالت جامد بسیار پایین می باشد. در شکل بی آب (بدون آب)، کلرید آلومینیوم به شدت با آب و بازها واکنش نشان می دهد (آنها می توانند با هیدروژن متصل شوند)، بنابراین مهم است که این ترکیب را از هر دو مواد آب و باز و حتی ماشبه آن دور نگهداری کنید. چراکه کوچک ترین میزان رطوب و آب می تواند موجب واکنش کلریدآلومینیوم شود. فرمول شیمیایی آن AlCl3 است.

آلومینیوم هیدروکسید

شاید صحبت در خصوص هیدروکسیدآلومینیوم زیاد به بحث ما مرتبط نباشد اما از آنجایی که در بخش های قبلی در خصوص کاربردهای دارویی آلومینیوم داشتیم بد نیست که در این باره هم توضیحاتی کوتاه داده شود.  در اولین تحقیق خود در مورد اینکه هیدروکسید آلومینیوم چیست؟ متوجه خواهید شد که این ماده کاملا خواص دارویی و درمانی دارد. آلومینیوم یک ماده معدنی طبیعی است. هیدروکسید آلومینیوم یک آنتی اسید است.

هیدروکسید آلومینیوم برای درمان سوزش سر دل، ناراحتی معده، ترش معده یا سوء هاضمه اسیدی استفاده می شود. هیدروکسید آلومینیوم همچنین برای کاهش سطح فسفات در افراد مبتلا به بیماری های کلیوی خاص استفاده می شود. همچنین ممکن است از هیدروکسید آلومینیوم برای اهدافی استفاده شود که در این راهنما ذکر نشده است.

خواص فیزیکی و شیمیایی آلومینیوم

در ادامه مهمترین خواص فیزیکی و شیمیایی الومینیم را بررسی خواهیم کرد.

وزن سبک

آلومینیوم یک سوم فولاد وزن دارد که بسیار سبک محسوب می شود. در حالت عادی وزن آلومنیوم چیزی حدود ۲.۷ گرم بر سانتی‌مترمکعب است. این باعث کاهش هزینه های تولید با استتفاده از آلومینیوم می شود. باز هم، استفاده از آن در وسایل نقلیه باعث کاهش وزن و کاهش مصرف انرژی و در عین حال افزایش ظرفیت بار می شود. این امر همچنین باعث کاهش نویز و بهبود سطح راحتی می شود.

با اصلاح ترکیب آلیاژهای آن می توان استحکام آن را با کاربرد مورد نیاز تطبیق داد. آلیاژهای آلومینیوم- منیزیم- منگنز ترکیبی بهینه از شکل‌پذیری با استحکام هستند، در حالی که آلیاژهای آلومینیوم- منیزیم- سیلیکون برای ورق‌های بدنه خودرو ایده‌آل هستند که هنگام قرار گرفتن در معرض فرآیند رنگ‌آمیزی پخت و سخت شدن، طول عمر بالایی داشته باشند.

مقاومت در برابر خوردگی

آلومینیوم به طور طبیعی یک پوشش اکسید نازک محافظ ایجاد می کند که از تماس هرچه بیشتر فلز با محیط جلوگیری می کند. به ویژه برای کاربردهایی که در معرض عوامل خوردگی قرار می گیرد، مانند کابینت آشپزخانه و وسایل نقلیه مفید است. به طور کلی، آلیاژهای آلومینیوم نسبت به آلومینوم خالص، به جز آلیاژهای منیزیم-آلومینیوم‌ دریایی، مقاومت کمتری در برابر خوردگی دارند. انواع مختلف عملیات سطحی مانند آنودایز، و رنگ آمیزی می تواند این ویژگی را بیشتر بهبود بخشد.

هدایت الکتریکی و حرارتی

آلومینیوم یک رسانای عالی گرما و الکتریسیته است و نسبت به وزن آن تقریباً دو برابر مس رسانا است. این امر الومینیوم را به اولین انتخاب برای خطوط اصلی انتقال برق تبدیل کرده است. الومینیوم همچنین برای بسیاری از کاربردهایی که نیاز به تخلیه سریع گرما دارند، مانند مادربردهای کامپیوتر و چراغ های  LEDفوق العاده عمل می کند.

بازتاب نور

آلومینیوم بازتاب کننده خوبی برای نور مرئی و همچنین گرما است که وزن کم آن، آن را به ماده ایده‌آلی برای بازتاب‌دهنده‌ها، به عنوان مثال، اتصالات نور یا بسیاری از ابزار های نجات تبدیل می‌کند. سقف های خنک کننده عموما از جنس الومینیوم هستند و یا با استفاده از روکش های آلومینومی ساخته شده اند. در اکثر موارد به دلیل وزن کمتر و کیفیت بهتر از آلومینیوم یا آلیاژهای آن استفاده می شود. این سقف ها با بازتاب ۹۵ درصدی نور خورشید می توانند در کاهش گرما و دمای داخل خونه بسیار تاثیر گذار باشد.

قدرت در دماهای پایین

برخلاف فولاد که در دماهای پایین بسیار شکننده است آلومینیوم در دماهای پایین نسبت به فولاد از استحکام کششی بیشتری برخوردار است.

نفوذ ناپذیر و بی بو

ضخامت فویل آلومینیومی تنها 0.007 میلی متر است، اما همچنان مقاوم و کاملاً غیرقابل نفوذ است و مواد غذایی پیچیده شده در آن را عاری از طعم یا بوی خارجی نگه می دارد. این نفوذ ناپذیری همچنین اشعه فرابنفش را نیز شامل می شود.

همچنین این فلز علاوه بر نفوذ ناپذیر بودن ماده ای غیر سمی محسوب شده و کاملا بی بو می باشد دقیقا بدلیل وجود همین مشخصات است که ماده ای بی نظیر برای بسته‌بندی محصولات حساس همچون مواد دارویی و مواد غذایی است. این واقعیت که می توان از آلومینیوم بازیافتی استفاده کرد، ردپای کربن را برای این مرحله از تولید کنندگان مواد غذایی و نوشیدنی نیز کاهش می دهد.

غیر مغناطیسی بودن

آلومینیوم غیر مغناطیسی است، بنابراین برای محافظ های الکتریکی مانند دیسک های کامپیوتری، آنتن ها، دیش های ماهواره ای و یا محفظه های آهنربایی مفید است.

غیر سمی بودن

آلومینیوم غیر سمی است و بدون نگرانی، از آن در ساخت محفظه مواد دارویی، زودپز و بسیاری دیگر از ظروف پخت و پز استفاده می شود. همچنین به راحتی تمیز می شود و در هیچ مرحله ای غذا را آلوده نمی کند.

جذب صدا و ضربه

آلومینیوم شدیدا جذب کننده صدا و نویز است به همین دلیل و برای ساخت سقف استفاده می شود. همچنین به دلیل خاصیت ضربه گیر در سپرهای خودرو استفاده می شود.

بدون جرقه

آلومینیوم در تماس با خود یا فلزات غیرآهنی هیچ جرقه ای تولید نمی کند.

قابلیت بازیافت

بازیافت فلزات

آلومینیوم 100% قابل بازیافت است و آلومینیوم بازیافتی مشابه محصول بکر است. این باعث می شود که منبع بسیار مقرون به صرفه تری برای دوره های تولید باشد. ذوب مجدد این فلز به انرژی کمی نیاز دارد: تنها حدود 5 درصد از انرژی مورد نیاز برای تولید فلز اولیه در ابتدا در فرآیند بازیافت مورد نیاز است.

برای مطالعه بیشتر کلیک کنید.

خرید آلومینیوم

برای خرید انواع ورق استیل و محصولات فولادی، آلومینیوم و غیره و همچنین مشاوره تخصصی برای انتخاب بهترین متریال برای پروژه بعدی خود همین امروز با مشاورین ما در فروشگاه مسیحا تماس بگیرید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا